Newcastle doveo Thauvina, ali ostao bez Cabelle

Promjene na St. James Parku

Newcastle doveo Thauvina, ali ostao bez Cabelle

Newcastle je večeras službeno predstavio svoje novo ovoljetno pojačanje, a riječ je o Florianu Thauvinu koji stiže iz Marseillea.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac stiže iz Marseillea, a u novom klubu će na dresu nositi broj dvadeset. Finansijski detalji ugovora još uvijek nisu poznati, iako se špekuliše o cifri od 18 miliona eura.

"Sretan sam što sam postao član tako velikog kluba kao što je Newcastle. Velika je stvar obući crno-bijeli dres. Vjerujem u sebe i radujem se što ću nastupati na St. James Parku", rekao je Thauvin.

Ipak, Newcastle je istovremeno ostao bez jednog važnog igrača. Radi se o Remyju Cabelli, koji je u sklopu Thauvinovog transfera otišao u Marseille na jednogodišnju posudbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.