Vučkić napušta Newcastle, žele ga Glasgow i Antalyaspor

Fudbaler bh. porijekla traži klub

Vučkić napušta Newcastle, žele ga Glasgow i Antalyaspor

Haris Vučkić nakon šest godina napušta Newcastle United. Slovenački internacionalac bh. porijekla u narednim danima će sporazumno raskinuti ugovor i potom krenuti u potragu za novom sredinom.

Trener Steve McClaren nagovijestio je ovom 22-godišnjem nogometašu da neće računati na njegove usluge u novoj sezoni i raskid saradnje u ovom trenutku je najbolja opcija za obje strane. 

"Istina je, idem. Razgovarao sam sa trenerom, nije me vidio u svojim planovima i mislim da je vrijeme da pronađen novi klub. Ja poštujem odluku treneru, ali mlad sam igrač i najbitnije mi je da nađem klub u kojem ću igrati", kazao je Vučkić.

Vučkić u razgovoru za slovanačke medije nije krio da ima ponuda, no i dalje nije poznato gdje će nastaviti karijeru. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Postoji interes nekih klubova, ali te stvari sam prepustio čovjeku koji se brine o mojoj karijeri. Ako hoću da u budućnosti igram za reprezentaciju morat ću igrati standardno u nekom dobrom klubu, to mi je jasno", završio je Vučkić.

Prema pisanju inostranih medija, najveći interes za dovođenje Vučkića pokazao je škotski Glasgow Rangers u kojem je nedavno boravio na posudbi. Također, želi ga i ambiciozni Antalyaspor za koji su ranije potpisali Josip Kvesić i legendarni Samuel Eto'o. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.