Salah se ispromašivao na St. James Parku, Newcastle uspio "otkinuti" bod Liverpoolu

Meč završen bez golova

Salah se ispromašivao na St. James Parku, Newcastle uspio "otkinuti" bod Liverpoolu

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola remizirali su večeras u gostima protiv Newcastlea (0:0) u okviru 16. kola engleskog Premiershipa.

Prvu šansu na utakmici imao je domaći tim u 13. minuti kada je Wilson odlično prošao po lijevoj strani, ali u posljednjem trenutku njegov šut je izblokirao Fabinho i spasio svoj gol.

Liverpool je zaprijetio deset minuta kasnije kada je Alwxander-Arnold pokušao, ali je Darlow bio siguran. U 35. minuti odlična prilika za Redse da dođu do prednosti.

Salah je izašao sam ispred golmana Newcastlea i šutirao, ali je Darlow fantastičnom intervencijom spasio svoju mrežu. U samom finišu prvog dijela prijeti i Firmino koji nakon kornera šutirao glavom, no Darlow ponovo brani.

Novu šansu Liverpool je imao u 55. minuti. Ovaj put pokušao je Mane glavom, ali lopta odlazi pored gola domaćih. Deset minuta kasnije novi zicer za Salaha. Egipžanin je ponovo bio u odličnoj šansi, ali ovaj put šutira pored lijeve stative Newcastlea.

Newcastle je promašene šanse Redsa mogao kazniti u 80. minuti. Nakon centaršuta najviši u kaznenom prostoru gostiju je Clark koji odlično šutira glavom, ali Alisson još bolje brani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Samo dvije minute kasnije pokušao je ponovo Mane, no ni ovaj put nije bilo promjene rezultata. U 88. minuti nevjerovatna šansa za goste. Darlow brani pokušaj Firmina, a odbijenu loptu s dva metra u praznu mrežu ne šalje Salah.

Do kraja meča Svrake su sačuvale svoju mrežu i stigle do važnog boda. Liverpool je ostao prvi i ima 33 boda, dok je Newcastle na 14. poziciji sa 19 bodova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adi1
Ove sezona titula ide U Manchester United,GGMU
8 11
Ade1987
Evo kao navijač Manchestera prvi put da komentarisem Liverpoola, po meni definitivno najaca ekipa u PL imaju jaku klupu i dobra su ekipa tu nema sta i favoriti su za naslov, Klopp je dobar trener tu nema dileme ali budimo iskreni kad je došao na klupu Liverpoola rekao je da neće trošiti velike novce a pogledajte koliko su igrači plaćeni, ovdje ima pojedinaca koji kad god Manchester kiksa odmah dodju i pljuju i pišu svašta čak i psuju neznam zašto bi ja vrijeđao nekoga zbog jednog rezultata uredu je da se malo zeza kad neko izgubi ali ljudi vi iz sedmice u sedmicu komentarišete i vrijeđate, na kraju dobar rezultat za Manchester ali Liverpool je favorit ove godine i tu nema dileme i svako dobro svakom dobro namjernom navijaču Liverpoola i svim dobrim ljudima.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti