Newcastle oborio klupski transfer rekord!
Foto: Newcastle United

Almironu ugovor do 2024. godine

Newcastle oborio klupski transfer rekord!

Newcastle je posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj angažovao igrača koji bi trebao biti veliko pojačanje za Svrake u nastavku sezone.

Riječ je o 24-godišnjem ofanzivnom veznjaku Miguelu Almironu.

Ovaj sjajni Paragvajac je u Newcastle stigao iz MLS-a, tačnije iz redova Atlanta Uniteda za 24 miliona eura.

Tako je Almiron postao najskuplje pojačanje u historiji Newcastlea i oborio klupski transfer rekord koji je do sada držao Michael Owen. Već odavno penzionisani engleski napadač je 2005. godine plaćen Real Madridu nešto više od 18 miliona eura.

Almiron je u prošloj sezoni, u kojoj je Atlanta osvojila MLS Kup, postigao 13 golova, a u elitni rang američkog fudbala je stigao početkom 2017. godine iz argentinskog Lanusa.

Treba dodati da je Almiron danas sa Newcastleom potpisao ugovor koji će važiti do ljeta 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Newcastle se trenutno nalazi na 14. poziciji u Premiershipu, a Almiron bi mogao debitovati za svoj novi klub već u subotu kada Svrake gostuju kod Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi