Newcastle pao u nadoknadi, poražen i Southampton

Premier liga

Newcastle pao u nadoknadi, poražen i Southampton

E. Škorić

Siromašno golovima bilo je 11. kolo engleske Premier lige, pa su postignuta četiri gola na četiri meča.

Huddersfield je slavio kod kuće protiv WBA s igračem manje, a junak domaćih bio je Van La Parra koji je zabio u 44. minuti. Kasnije je Schindler isključen zbog dva žutih kartona, ali to nije poremetilo domaće, koji su novom pobjedom došli do 11. mjesta.

Burnley je na teškom gostovanju kod Southamptona došao do sva tri boda, pošto je Vokes u 81. minuti zatresao mrežu domaćina. Burnley ovom pobjedm ide na sjajno šesto mjesto sa 19 bodova, dok se Southampton spustio par pozicija niže i sa 13 bodova je sada na 13. mjestu.

Swansea je upisao sedmi poraz, a gostujući tim četvrtu pobjedu. Igrač odluke bio je Murray.

 Newcastle je imao ambicije pobjede u duelu s Bournemouthom, no tim našeg Asmira Begovića u nadoknadi je došao do sva tri boda. Cooks je zabio za veliko slavlje Trešnjica.

Premier liga, 11. kolo:

Huddersfield - WBA 1:0 (Van La Parra 44)

Newcastle - Bournemouth 0:1 (Cook 93)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton - Burnley 0:1 (Vokes 81)

Swansea - Brighton 0:1 (Murray 29)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi