Newcastle poslao ponudu za Luuka de Jonga

Dovode napadača iz Twentea

Newcastle poslao ponudu za Luuka de Jonga

Edmir Škorić

Engleski prvoligaš Newcastle United poslao je 12 miliona funti ponudu za Twenteovog napadača Luuka de Jonga, javlja holandski list AD Sportwereld.

Svrake iza sebe imaju impresivnu sezonu, koju su okončali na petom mjestu Premiershipa sa 53 postignuta pogotka. Alan Pardew, menadžer Newcastlea, sada želi ojačati momčad za novu sezonu.

 

De Jong, koji ima  tek 21 godinu i jedan nastup u holandskoj A-reprezentaciji, postigao je čak 25 golova u 32 prošlosezonske utakmice. 

 

Međutim, Newcastle se za njegov potpis mora izboriti s portugalskom Benficom. Smatra se da predsjednik Twentea Joop Munsterman neće pustiti talentiranog napadača za manje od 18 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Jasno je da želimo zadržati Luuka u svojim redovima", kazao je Munsterman, no dođe li odgovarajuća ponuda, nema sumnje da će De Jong napustiti Holandiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.