Newcastle pronašao sjajno pojačanje za Premier ligu?

Svrake izborile povratak u elitu

Newcastle pronašao sjajno pojačanje za Premier ligu?

Newcastle United je sinoćnjom pobjedom nad Prestonom (4:1) izborio plasman u Premier ligu, u koju se vraća nakon jedne sezone provedene u Championshipu.

Svrake sebi više ne smiju priuštiti luksuz da ispadnu u drugu ligu, a da Svrake ambiciozno kreću u narednu sezonu potvrda je i transfer koji namjeravaju napraviti.

Na meti Newcastlea nalazi se talentovani Tammy Abraham, 19-godišnji napadač koji je ove sezone bio saigrač Milana Đurića u Bristol Cityju.

Abraham je fudbaler Chelseaja koji je u dosadašnjoj karijeri odigrao dvije utakmice za Plavce u Premier ligi, a ove sezone je postigao sjajnih 26 golova na 46 utakmica za Bristol, od čega 23 u Championshipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle u Abrahamu vidi pravog kolegu za Aleksandra Mitrovića u napadu za narednu sezonu, a na St. James Parku su već spremili i ponudu koju na ljeto žele poslati na adresu ovog sjajnog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti