Newcastle razočarao Gutierreza: Nije im stalo do igrača

Argentinac odlazi tužan

Newcastle razočarao Gutierreza: Nije im stalo do igrača

Već je poznata priča kako je Newcastle nedavno poručio Jonasu Gutierrezu i Ryanu Tayloru da na njihove usluge ne računa naredne sezone. 

Menadžer ih je telefonski obavijestio i to nazvavši samo Taylora dok su bili na trenerskom seminaru, a to je mnogo pogodilo Gutierreza. Nije očekivao takav odnos, iako je bio svjestan da neće dobiti novi ugovor.

"Nisam očekivao novi ugovor, ali sam očekivao da ćemo se naći i da će mi reći licem u lice. Na ovaj način su pokazali da im nije stalo do igrača", kaže Gutierrez i dodaje: 

"Ovdje sam bio sedam godina i uvijek sam davao sve od sebe. Jedan period nisam mogao igrati zbog bolesti, ali mogli su mi reći prije kraja sezone kako bih se mogao oprostiti s navijačima na terenu tijekom posljednje utakmice", tvrdi Gutierrez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinac je u dresu Newcastlea odigrao 205 utakmica od dolaska iz Mallorce 2008. godine, a posljednje dvije godine bolovao je od karcinoma i prolazio kroz najteži period u svom životu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti