Newcastle spreman za dovođenje najzvučnijeg pojačanja da sada

Cijena 50 miliona eura

Newcastle spreman za dovođenje najzvučnijeg pojačanja da sada

A. Čaušević

Newcastle United je pokazao zube i počeo je dovoditi igrače koji žele i evropski velikani.

Finansijsku moć Newcastle Uniteda na svojoj koži je najbolje osjetio Milan koji je mjesecima pokušao da dovede Svena Botmana, ali je na kraju defanzivac završio na St. James Parku.

Osim što su sposobni dovoditi igrače ispred nosa velikanima, izgleda da su u Newcastle Unitedu odlučni da pokažu da mogu angažovati i igrače iz najboljih timova današnjice.

Izvještaji iz Španije govore da su Svrake krenule po Marca Asensija, odličnog ofanzivca Real Madrida što bi bilo najzvučnije pojačanje do sada.

Asensio i nije toliko standardan u Realu pa se vrlo lako može desiti da napusti Santiago Bernabeu i zaputi se u Englesku.

AS piše da Kraljevi za reprezentativca Španije žele najmanje 50 miliona eura, iznos koji i ne predstavlja veliki izazov za Newcastle United.

Inače, osim Botmana u klub koji će u novoj sezoni imati visoke ambicije još su stigli Matt Target koji je otkupljen od Aston Ville te pouzdani čuvar mreže Nick Pope.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do sada je na tri transfera potrošeno 66 miliona eura, manje nego zimus kada su transferi Brune Guimaraesa, Kierana Trippiera i Chrisa Wooda koštali 100 miliona.

Svrake su najbogatiji klub na svijetu zahvaljujući fondu PIF fondu na čelu sa sudijskim princem Mohammedom bin Salmanom i njegovo bogatstvo se procjenuje na 18 milijardi dolara.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1651398816
U jbt Za pola panj pola covjek 5 miliona
0 2
Nele.
Idu svrake medju 5 na kraju sezone. Dobra ekipa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi