Newcastle stvara stroj od ekipe: Osim Allegrija, tu su i dvije napadačke zvijezde!

Svrake se ne šale

Newcastle stvara stroj od ekipe: Osim Allegrija, tu su i dvije napadačke zvijezde!

Saudijski princ Mohammed bin Salman preuzeo je nedavno Newcastle United i od ovog tima ima namjeru napraviti ekipu koja će se vratiti u sami vrh engleskog fudbala.

Naravno, odmah se počelo s špekulacijama o tome koga će sve to dovesti Svrake, kako na poziciju trenera, tako i kada je u pitanju igrački kadar.

Ranije se već pisalo kako na mjesto šefa stručnog štaba gotovo sigurno dolazi proslavljeni italijanski stručnjak Masimiliano Allegri, a sada se počelo špekulisati i oko igračkih imena.

Kako pišu ESPN i Eurosport, Svrake se već sada raspituju za Driesa Mertensa iz Napolija i Edinsona Cavanija iz PSG-a. Ranije se pominjao i mogući dolazak Cavanijevog timskog kolege Maura Icardija.

Također, kada govorimo o mjestu trenera, osim Allegrija pominje se i mogućnost dolaska Mauricia Pochettina, nekadašnjeg trenera Tottenhama koji je trenutno također slobodan na tržištu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, Newcastleu bez obzira na novac neće biti tako lako kompletirati sve te transfere jer se nešto pitaju i drugi klubovi. Tako su naprimjer za Mertensa zainteresovani klubovi kao što su Manchester United ili Chelsea, dok se za Cavanija pominje kako bi se mogao vratiti u rodni Urugvaj.

Naravno, u narednom periodu možemo očekivati brojne transfer špekulacije koje su vezane za ime Newcastlea kako to obično i biva kada neki bogati vlasnik preuzme neku ekipu.

Top Komentari

Maestro
Iskreno volio bi da se ovaj klub vrati u sami vrh fudbalske elite gdje zaslužuju da budu. I ako ne podržavam ovakve klubove čiji su vlasnici neki bogataši poput Chelsea PSG Cyiti itd. onda ne vidim ništa sporno da i ovaj klub za koji vjerujem da ima mnogo simpatija širom svijeta na ovakav način se vrati na sami vrh
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi