Odličan, a odbačen: Newcastle odbrao metu, učinit će ga najplaćenijim u svojoj historiji

Pregovori su već počeli

Odličan, a odbačen: Newcastle odbrao metu, učinit će ga najplaćenijim u svojoj historiji

A. Čaušević

Novac za Newcastle United nije problem i dovođenje pojačanja su pod moranjem ukoliko žele da izbore opstanak u Premiershipu.

Otkako je superbogati fond na čelu sa saudijskim princem Mohammedom bin Salmanom svakodnevno se nagađa o mogućim pojačanjima Newcstale Uniteda.

Svrake su zakovane za dno tabele, još uvijek su bez pobjede te moraju dovesti niz pojačanja ukoliko ne žele da na početku nove ere ispadnu u Premiershipa.

Ugledni Times donosi vijest da je Newcastle odabrao igrača kojeg će od januara učiniti najplaćenijim u svojoj historiji. U pitanju je Jesse Lingaard.

Lingaard je itekako kvalitetan fudbaler, ali je u Manchester Unitedu odbačen i nema priliku za igru, ove sezone je upisao svega 11 nastupa uz dva postignuta gola.

Primjera radi, ovaj 28-godišnjak je drugi polusezone igrao na posubi u West Ham Unitedu gdje je briljirao sa devet golova i pet asistencija u 16 mečeva te je među najzaslužnijim zašto su Čekičari u Europa ligi ove takmičarske godine.

Oglasi

"Stvarno ne mogu govoriti o njemu jer je igrač Manchester Unitedu i nije na meni da pričam, ali Jeese je stvarno bio dobar za nas. Razočaran sam što ne igra jer je veoma talentovan igrač", kazao je trener West Hama, David Moyes pred derbi s Chelseajam.

Konkurencija u Unitedu je žestoka. Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Markus Rashford i drugi ofanzivci su ti koji imaju prednost te je Lingard odbačen na Old Traffordu.

Navodno su pregovori s Newcastle Unitedom već započeli. Razgovara se u ugovoru na četiri i pol godine uz zaista odličnu platu.

Miguel Almiron je trenutno s platom od 100.000 funti najplaćeniji igrač Svraka, a za Lingarda je spreman iznos koji premašuje tu cifru te britanski mediji pišu da u slučaju potpisa na St. James Parku niko nikad ne bi zarađivao kao Englez.

Inače, Lingaardova sedmična plata u Manchester Unitedu mu iznosi 75.000 funti te je jasno da bi u Newcastle Unitedu zarađivao duplo više pa i neće biti iznenađenje ukoliko potpiše za Svrake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi