Zbog čega je nastao čuveni obračun saigrača? "Nisam mogao da vjerujem da me udara pred 52.000 ljudi"
Foto - Screenshot

Nezaboravna scena iz Premiershipa

Zbog čega je nastao čuveni obračun saigrača? "Nisam mogao da vjerujem da me udara pred 52.000 ljudi"

M. Šljivak

April 2005. godine donio je jednu od najluđih scena u historiji engleske Premier lige.

Prepuni St. James Park svjedočio je obračunu na terenu između dvojice fudbalera Newcastle Uniteda, Kierona Dyera i Leeja Bowyera koji je nastao jer je Bowyer smatrao da mu saigrač namjerno ne dodaje loptu.

Svrake su gubile na svom terenu od Aston Ville sa 3:0, a zatim je krenuo nezapamćeni obračun Dyera i Bowyera na terenu.

O svemu je godinama kasnije svjedočio Dyer koji je opisao događaje sa terena.

"Vidio sam ga kako ide prema meni sa 'iskolačenim' očima. Grame Souness je s linije vikao 'ne radi to', ali Lee je nastavio da ide prema meni", napisao je Dyer 2018. godine i nastavio je:

"Uhvatio sam ga za ramena i vrat kako ne bih dopustio da dođe do mene. Potom je krenuo da zadaje udarce".

Oglasi

"Pogodio me je nekoliko puta u glavu, a ja sam razmišljao: 'Ne mogu da vjerujem da me udara pred 52.000 ljudi. O čemu razmišlja?' Želio sam ga pustiti da se ispuše, ali izgubio je glavu".

"Udario me je četiri puta. Nisu to bili jaki udarci, ali kada me je udario četvrti put odlučio sam reagovati i udario sam i ja njega".

Bowyer također tvrdi da je to bio trenutak ludila

"Bio je to trenutak ludila. Bilo mi je krivo na kraju. Nekad stvari odu predaleko, ali kada silno želiš pobjedu, takve stvari se događaju", rekao je Bowyer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, oba igrača su isključena sa utakmice, ali su nesuglasice između njih kasnije riješene.

Bowyer je godinu dana kasnije otišao sa St. James Parka, dok je Dyer u klubu ostao do 2007. godine.

Top Komentari

King_Kenny
...Bowyer je uvijek bio poznat kao problematican lik,nije se slucajno druzio sa sebi slicnom budalom Joeyem Bartonom...njih dvojica su svojevremeno premlatili nekog lika ispred diskoteke pa su zamalo zavrsili na robiji,lik se nagodio sa njima,ko zna koliko love im je izvukao.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi