Prva žrtva novih vlasnika Newcastle Uniteda je Steve Bruce!

Iskusni trener dobio otkaz

Prva žrtva novih vlasnika Newcastle Uniteda je Steve Bruce!

A. Čaušević

Ono što je već danima visilo u zraku desilo se danas. Steve Bruce više nije trener Newcastle Uniteda. 

Nakon što je arapski investicioni fond na čelu s princem Mohamedom Bin Salmanom preuzeo Newcastle United odmah se počelo špekulisati o odlasku iskusnog stručnjaka.

U srijedu ujutro je stigla potvrda da nakon dvije godine Bruce napušta klubu popularnih Svraka nakon što je posljednje dvije sezone uspio izboriti opstanak u Premiershipu.

"Bilo je uspuno i padova, ali svi su dali sve od sebe u teškim momentima. Želim se zahvaliti trenerskom osoblju, igračima i ostalim uposlenim. Nadam se da će novi vlasnici klub odvesti tamo gdje žele da bude", poručio je Bruce.

Kao prvi kandidat da naslijedi Bruce spominje se Paulo Fonseca koji je već nekoliko mjeseci slobodan nakon odlaska s klupe Rome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fonseca se ljetos povezivao sa Tottenhamom te je itekako zainteresovan za posao u Premiershipu. Pozitivna stvar je što Newcastle u ovomo slučaju ne bi morao plaćati odštetu.

Nakon osam kola nove sezone Newcastle United je na samom dnu Premiershipa. Svrake zauzimaju 19. mjesto sa samo tri boda.

Top Komentari

Miskee
Ma kakav je to Fonseca trener levat težak...Neka dovedu Contea i super im
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi