Blamaža protiv niželigaša dovela je i glavnog šefa u svlačionicu: "Ne znam šta se dešavalo"

Newcastle je u ozbiljnim problemima

Blamaža protiv niželigaša dovela je i glavnog šefa u svlačionicu: "Ne znam šta se dešavalo"

Midhat Šljivak

Newcastle United doživio je jučer novu katastrofu.

Tim sa St. James Parka poražen je u susretu FA Kupa od Cambridge Uniteda s 1:0 i ponovo je razočarao navijače.

Sezona za najbogatiji tim svijeta ne ide baš najbolje. Velika je borba za opstanak u Premiershipu, a svi još uvijek čekaju najavljena velika pojačanja.

Za sada je stigao samo Kieran Trippier koji je jučer i debitovao, ali ni on nije pomogao da se spriječi nova blamaža.

Nakon jučerašnjeg poraza igrači su u svlačionici imali posjetu šefova. U pratnji osiguranja u svlačionicu je ušao Yasir Al-Rumayyan, čiji fond posjeduje 80 posto dionica kluba, a uz njega je bila Amanda Stavley koja vodi brigu o klubu.

"Uskočili su u svlačionicu kako bi vidjeli igrače, a zatim su razgovarali sa mnom i stručnim štabom. Ne znam šta se dešavalo u razgovoru s igračima, ali vjerujem da su ih podržali. Zajedno smo u borbi za opstanak u ligi i stali su iza svih. Ne mogu im zahvaliti dovoljno za podršku", rekao je menadžer Svraka Eddie Howe i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da je korisno za igrače što su čuli riječi ohrabrenja jer pred nama je dosta naporna borba da ostanemo u Premiershipu".

Newcastle je trenutno na 19. mjestu Premier lige sa svega 11 osvojenih bodova iz 19 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi