Dres i krigla piva učinili ih planetarno popularnim klubom

Originalna ideja

Dres i krigla piva učinili ih planetarno popularnim klubom

Haris Zilić

Vidjeli smo mnoga čudna izdanja kada su u pitanju fudbalski dresovi.

Ipak, niželigaš iz Škotske Newcraighall Leith Victoria otišao je korak dalje po pitanju dizajna.

U klubu su došli na ideju da cijeli dres bude u oslikan poput krigle piva, što je izazvalo totalno ludilo u svijetu fudbala.

Kada se fotografija pojavila na društvenim mrežama krenula je masovna kupovina ovog čudnog i originalnog dresa.

U klubu se krenuli sa rizikom, a sada im se itekako isplaćuje i upravo će od prodaje dresova kasa kluba biti puna i mogu biti mirni narednih godina obzirom na manje troškove na nivou takmičenja u kojem igraju.

Razlog za ovakvu odluku je činjenica da je pivara "Tennets" glavni sponzor kluba, a kao zahvalnicu odlučili su da zajedno uzdrmaju fudbaski svijet i zasigurno jesu.

Klub za koji mnogi nisu čuli ni u Škotskoj, od septembra 2022. godine totalni je hit u svijetu sporta.

Dodajmo i da Newcraighall Leith Victoria ima sjedište u Edinburghu odakle su Hearts i Hiberninan dva poznata škotska kluba koji igraju jedan od najpopularnijih gradskih derbija na Ostrvu, ali i šire.

Po žalost "srcadi" i "zelenih" u škotskoj prijestolnici se sada priča o jednom malom klubu, sve zahvaljujući originalnoj ideji i fantastičnom potezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti