Nexe uzvratilo Borcu

Ubjedljiv trijumf hrvatske momčadi

Nexe uzvratilo Borcu

Adnan Beganović

Nakon što su sinoć bili bolji od Nexea, danas su rukometaši Borca pretrpjeli ubjedljiv poraz od iste ekipe (33:22).

Izabranici Dragana Markovića u drugom susretu sa Nexeom pretrpjeli su ubjedljiv poraz. Od samog početka izabranici Kasima Kamenice bili su bolji i na kraju su sasvim zasluženo slavili ubjedljivu pobjedu.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Lelić sa 13 i Varvodić sa 5 golova, dok su kod Borca najučinkovitiji bili Đukić sa 7, te Trivundža sa 5 golova.

Prijateljski susret:
Nexe - Borac 33:22 (15:11)

RK NEXE: P.Lelić (4 odbrane), Kozina 1, Eter 3, F. Lelić 13, Mrđenović 1, Mataija, Varvodić 5, Kedžo,Slišković 3, Pivac (3 odbrane),Obad 4, Kević 3, Dundović, L.Vešligaj, Šunjić (3 odbrane). Trener: Kasim Kamenica
RK BORAC: Blažević (3 odbrane), Tešić, Radulović, Sabljić 4, Panić, Stojanović 3, Čelić, Ljubišić (5 odbrana), Nikić, Mandić, Vranješ, Šubara 1, Karačić 2, Trivunđa 5, Đukić 7, Haseljić. Trener: Dragan Marković
SEDMERCI: Nexe 3/5 (F.Lelić 3), Borac m:tel  4/5 (Stojanović 3, Đukić).
ISKLJUČENJA: Nexe 6 minuta (Eter, Slišković, Kević), Borac m:tel  8 minuta (Sabljić 2+2, Karačić, Panić ).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.