Neymar: Barcelona je ostvarenje sna

Opčinjen novom sredinom

Neymar: Barcelona je ostvarenje sna

Teme:

Najveće pojačanje Barcelone u ljetnom prelaznom roku, Brazilac Neymar izjavio je kako je dolaskom u katalonski klub ostvaren dječački san jer će, između ostalog, zaigrati sa idolom Lionelom Messijem.

Neymar je u dresu Barcelone debitovao u utorak na prijateljskom meču protiv Legije iz Gdanjska (2:2).

"Na treninzima osjećam kao da živim svoj san. Taj san se ostvario. Okrenem se i vidim Messija, Xavija, Iniestu i Puyola. Zaista sam presretan tu", istakao je Neymar.

Brazilac je dodao kako vjeruje da nema razloga da u novom timu mijenja svoj način igre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Potrebno je da nastavim raditi ono što najbolje znam. Svaki dan razgovaram sa Messijem, on je izuzetan mladić. Siguran sam da neće biti nikakvih problema, on je najbolji fudbaler na svijetu", izjavio je Neymar.

Barcelona je na početku prelaznog roka angažovala Brazilca iz Santosa koji je na ime transfera zaradio oko 60 miliona eura. Neymar je za brazilski klub u prethodne četiri sezone odigrao 225 utakmica te postigao 136 golova. U dresu Brazila zabilježio je 39 nastupa uz 24 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.