Neymar i Marquinhos ne mogu na proslavu titule
Brazilcima zabranjen pristup terenu (Foto: EPA)

Zanimljiva odluka

Neymar i Marquinhos ne mogu na proslavu titule

M. Šljivak

PSG će novu titulu prvaka Francuske proslaviti nakon meča pretposljednjeg kola Ligue 1 protiv Dijona na Parku Prinčeva.

Parižani su još prije nekoliko kola osvojili novi naslov najbolje ekipe u Francuskoj, ali su odlučili da slavlje upriliče u posljednjem domaćem meču ove sezone.

Igrači će sutra proslaviti titulu prvaka, ali među slavljenicima na terenu neće biti dvojice Brazilaca Neymara i Marquinhosa.

Zbog kazne Disciplinske komisije Ligue 1 koje su obojica dobili zbog udaranja navijača (Neymar) i crvenog kartona (Marquinhos), njima je zabranjen pristup terenu i oni neće moći sa ostatkom ekipe da proslave trofej.

Podsjetimo, zvijezda PSG-a Neymar dobio je žestoku kaznu od strane Fudbalske federacije Francuske (FFF).

Zbog fizičkog sukoba sa navijačem Rennesa u finalu Kupa Francuske, Neymar je kažnjen sa pet utakmica neigranja u svim takmičenjima.

Neymar je tako posljednji meč sezone odigrao protiv Angersa proteklog vikenda, ali će propustiti posljednje dvije utakmice u sezoni.

Sa druge strane brazilski štoper Marquinhos je suspendovan na jedan meč zbog crvenog kartona protiv Angersa i on će pauzirati duel sa Dijonom.

Nažalost, na teren ne mogu kako bi proslavili naslov prvaka, ali sigurno je da će pravo slavlje nastati tek po izlasku sa stadiona, a tu bi Neymar trebao imati glavnu riječ.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi