Neymar i "uvrijeđena mlada" na raportu, dato im je do znanja ko je gazda u Parizu

Sastanak s trenerom i sportskim direktorom

Neymar i "uvrijeđena mlada" na raportu, dato im je do znanja ko je gazda u Parizu

Eldar Ganibegović

Sjajan početak sezone PSG-a zasjenio je sukob Neymara i Kyliana Mbappea.

Iako su u drugom kolu Ligue 1 s 5:2 savdali Montpellier, pobjeda tima nekima je bila manje važna od vlastitog ega.

Konkretno, Kylian Mbappe se ponašao kao uvrijeđena mlada na terenu nakon što mu Neymar nije dao da izvede i drugi penal nakon što je promašio prvi, a kod jedne akcije uopšte nije htio da trči nakon što nije dobio loptu.

Prema izvještajima iz Francuske sukob je nastavljen i u svlačionici, no sada se sve smirilo. Nedavno smo prenijeli vijest francuskih medija da će dvije zvijezde biti pozvane na sastanak unutar kluba, a on se sada i održao.

Osim čelnika PSG-a razgovoru su prisustvovali i trener Christophe Galtier i sportski direktor Lucas Ocampos.

Prema Le Parisienu, sportski direktor rekao im je da, na ovoj razini, nije normalno da se "vešpere u javnosti" i da njihovo ponašanje "ne smije utjecati na učinak momčadi" .

Dvojica štrajkaša upozorena su da se takve situacije ne tolerišu, bez obzira na imena. Na kraju razgovora obojica su dala uvjeravanja da je ovaj sukob završen.

"Ti si sjajan nogometaš i to je sve što me zanima", poruka je koju je Luis Campos poslao Neymaru nakon sastanka. PSG je tako odlučio zadržati Neymara, iako su mediji u Francuskoj pisali da bi Mbappe nakon svega mogao tražiti da Brazilac napusti klub. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Brazilska zvijezda tako će nastaviti u PSG-u s kojim još ima ugovor do 2025. godine.

Naredni izazov koji čeka PSG je gostovannje kod Lillea za četiri dana u 3. kolu francuske lige i vidjet ćemo kako će se na terenu ponašati Mbappe i Neymar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi