Navikli smo da je dežurni negativac, ali sada je Ramos uradio pravu stvar

Pokazao liderske osobine

Navikli smo da je dežurni negativac, ali sada je Ramos uradio pravu stvar

E. Ganibegović

Sezona za PSG nije mogla bolje početi.

U Izraelu su savladali Nantes i osvojili francuski Superkup, a onda su u prva dva kola Ligue 1 upisali uvjerljiva dva trijumfa protiv Clermonta i Montpelliera i tako na najbolji način počeli odbranu titule prvaka Francuske.

Ipak, ono što se događalo na posljednjem meču može da brine sve u Parizu, a tiče se dvije ponajveće zvijezde, Mbappea i Neymara.

Do sada je Neymar inače bio zadužen za izvođenje jedanaesteraca. U 23. minuti ipak je pustio Mbappea da izvede, ali je ovaj promašio.

Kasnije, u 43. minuti, Brazilac nije dopustio Mbappeu da izvede drugi jedanaesterac. Na snimci se vidi kako Mbappe dolazi do Neymara i govori mu da mu da loptu, no to se nije dogodilo.

Navodno je verbalni sukob nastavljen i poslije utakmice u svlačionici, a sada Mundo Deportivo donosi nove detalje oko ovoga, a tiču se Sergija Ramosa.

Španac je bio kapiten Real Madrida i iako je u PSG-u tek drugu sezonu, njegove liderske osobine itekako dolaze do izražaja, a došle su i u ovom slučaju te je defanzivac pokušao smiriti situaciju između svojih saigrača. 

Ramos je istakao kako je jako važno da svlačionica bude jedinstvena, kako bi u tekućoj sezoni momčad bila fokusirana i ne sabotirala samu sebe na putu do prvog trofeja Lige prvaka u historiji. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Čini se i da je novi sportski direktor Luis Campos uskočio i pokušao riješiti nesuglasice između Brazilca i Francuza. 

Trenutno se čini da su se vode smirile, ali s obzirom na to da su obojica vrlo jake ličnosti, u PSG-u sve može "eksplodirati" u sekundi, a sklad prestati postojati.

Promo

Top Komentari

denimen9
Imaju Ramosa već godinu dana i još nisu naučili biti gospoda sa stilom. Ne kontam
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi