Neymar liječenje nastavlja u Brazilu

Saopštio Paris Saint-Germain

Neymar liječenje nastavlja u Brazilu

Neymar će odlukom Paris Saint-Germaina liječenje nastaviti u Brazilu pod nadzorom klupskih ljekara, saopštio je francuski tim.

Sjajni nogometaš je 23. januara na utakmici protiv Strasbourga slomio metatarzalnu kost u desnoj nozi, a pregledi kojima je podvrgnut pokazali su da će morati pauzirati 10 sedmica, što znači da će propustiti i drugi meč Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Ista je to povreda koju je Neymar pretrpio i u februaru prošle godine, zbog čega je bio upitan za Svjetsko prvenstvo, no svjetski mediji pišu kako je ovoga puta stvar "puno kompliciranija", a sve je teško palo i samom nogometašu.

"Proveo sam dva dana plačući kod kuće", priznao je Neymar prije nekoliko dana u razgovoru za brazilski TV kanal Globo, dodavši:

"Liječenje je tek počelo. Bit će ovo jako dugo putovanje i imat ću puno malih pobjeda svaki dan. Teško je biti izvan nogometa, izvan rutine i daleko od navijača, ali lanjsko iskustvo me učinili snažnijim."

Neymar (27) je izbjegao operaciju i oporavlja se uz pomoć terapija plazmom bogatom trombocitima i matičnim stanicama, a Paris Saint-Germain je saopštio kako će liječenje sada nastaviti u Brazilu, gdje će u narednih deset dana zajedno s njim biti i dio klupskog medicinskog tima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Donesena je odluka da Neymar liječenje nastavi u Brazilu pod nadzorom klupskih ljekara. Cijeli klub je uz njega, nadamo se da će se vratiti na pravi način", poručili su iz tabora aktuelnog prvaka Francuske.

Prije nego što je zadobio povredu Neymar je postigao 13 pogodaka u 13 ligaških utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi