Legenda kipti od bijesa i traži od nekog da riješi Neymara: "Plačljivko, da ga hoće neko srediti"
Foto - EPA

Van Basten sasvim iskren

Legenda kipti od bijesa i traži od nekog da riješi Neymara: "Plačljivko, da ga hoće neko srediti"

Midhat Šljivak

Zvijezda PSG-a Neymar (30) uspio je žestoko iznervirati čuvenog Nizozemca Marca van Bastena.

Čuveni Van Basten iznerviran je ponašanjem brazilskog fudbalera na terenu u susretu protiv Reimsa. Doveo ga je do ludila i pale su teške riječi.

"Neymar je plačljivko. Konstantno provocira, udari nekog, a zatim naredne sekunde glumi žrtvu", rekao je Van Basten i dodao je:

"Izgleda da treba dozvola da ga dotaknu. Aplaudirao bih onom koji bi mu konačno stao u kraj. Nemoguća osoba na terenu", poručio je čuveni Marco van Basten.

Legendarni Marco van Basten po mnogima je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, iako je njegova karijera trajala veoma kratko.

Zbog teške povrede članka posljednji fudbalski meč odigrao je s 28 godina, a zvanično se povukao dvije godine kasnije.

Tokom bogate karijere igrao je za Ajax i Milan, a 2003. godine je počeo i trenersku karijeru u mladom timu Ajaxa.

Bio je potom selektor Nizozemske, a radio je još kao trener Ajaxa, Heerenveena i Az Alkmaara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Karijeru trenera okončao je 2016. godine. Potom je uzeo mikrofon u ruke i postao je stručni analitičar na jednoj od televizija.

Poznat je po tome što ne štedi nikoga u svojim analizama, a Neymar je dosad dobio najveće moguće kritike od čuvenog Nizozemca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti