Kakve scene u Parizu - Navijači PSG-a došli u priliku da 'popričaju' s Neymarom i Messijem
Neymar je posebno žestok s navijačima i nije nikada želio da se pozdravi s njima, dok ni Messi nije imao preveliku želju da to čini nakon utakmica (Foto: Screenshot)

Nije im se to dopalo

Kakve scene u Parizu - Navijači PSG-a došli u priliku da 'popričaju' s Neymarom i Messijem

Midhat Šljivak

PSG je u prvom susretu osmine finala poražen na Parku Prinčeva od minhenskog Bayerna s 1:0. Jedini gol postigao je bivši igrač francuskog prvaka Kingsley Coman i donio je Bavarcima lijepu prednost pred revanš u Minhenu.

PSG je odigrao izuzetno loših 70-ak minuta meča. Zvijezde ovog tima se nisu vidjele na terenu, a tim je proradio tek ulaskom Kyliana Mbappea.

Lionel Messi i Neymar su do tog trenutka bili nevidljivi. Nisu napravili apsolutno ništa na terenu i defanzivci bavarskog kluba su ih lako zadržavali.

Još jedna slaba utakmica ovog dvojca definitivno može zabrinuti navijače PSG-a koji su večeras konačno imali priliku da 'popričaju' s ovim dvojcem.

[twitter]https://twitter.com/MessiVid10/status/1625617752227454994[/twitter]

Poznato je da su Brazilac i Argentinac jedni od rijetkih koji ne idu pred navijače nakon poraza. Večeras se to promijenilo.

Oglasi

Messi i Neymar su zajedno s ostakom ekipe otišli pred navijače. Pozdravili su ih i za sada su prošli bez očitavanja bukvice.

Nije im međutim bilo svejedno što moraju pred Ultrase. Jasno je to po njihovim pogledima jer je to nešto na što nisu navikli.

Posebno se to odnosi na Neymara. On je odavno u ratu s onim najvatrenijim navijačima i s obje strane vlada velika netrepeljivost. Ipak, večeras je prešao preko principa i otišao je do njih.

Šeik Tamim bin Hamad Al Thani u Parizu lično završava veliki potpis - Cifre su ponovo lude

Lionel Messi (35) ima jasne namjere kada je njegova budućnost u pitanju i Argentinac je spreman ostati u PSG-u. Pregovori o novom ugovoru počet će nakon večerašnje utakmice s Bayernom u Ligi prvaka i obje strane navodno su izrazile veliku želju za nastavkom saradnje.

Lionel Messi je 2021. godine stigao u PSG kao veliko pojačanje. Potpisao je ugovor na dvije godine, a ove sezone konačno je pokazao ko je i šta je, nakon što je u prvoj godini izgledao poprilično izgubljeno na terenu.

Oglasi

Ugovor argentinskog velemajstora i pariškog velikana ističe na kraju ove sezone. Međutim, obje strane žele nastaviti saradnju i pregovori će početi veoma brzo.

Već nakon večerašnje utakmice protiv Bayerna u osmini finala Lige prvaka počinje prva runda pregovora. U ime argentinskog čarobnjaka pregovore će voditi njegov otac Jorge.

Da pregovori o nastavku saradnje vjerovatno zaista i počinju dokaz je dolazak katarskog šeika Tamima bin Hamad Al Thanija. On pred utakmicu stiže u Pariz i očekuje se da lično razgovara s Messijem o novom ugovoru.

Leo je spreman da ostane u klubu. To je trenutno najbitniji faktor u pregovorima i s finansijske strane vjerovatno neće biti nikakvih problema da se sve završi.

Prema određenim informacijama iz Francuske, cifre o kojima se pregovara već su načelno i dogovorene. Ostanak Argentinca u Parizu ovaj klub bi trebao koštati 40-ak miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, pored ove plate porodici Messi bi trebao biti isplaćen bonus od 30 miliona eura. To je jedan uslova za nastavak saradnje i ostaje nam da vidimo hoće li se ona i desiti.

Messi se u proteklom periodu povezivao s povratkom u Barcelonu. Međutim, taj potpis je zbog novca neizvodiv za katalonskog velikana, a pored Barce spominje se odlazak u MLS, te odlazak u Saudijsku Arabiju.

Top Komentari

Brazuka
Reci mi novinaru kakve scene? Došli 20 metara od njih. I ti si kao vijest napravio hahahahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti