Neymar na fantastičnom prosjeku nakon četiri meča

Nije tek tako plaćen 222 miliona eura

Neymar na fantastičnom prosjeku nakon četiri meča

Edmir Škorić

Za Neymarov transfer iz Barcelone u PSG izdvojeno 222 miliona eura. Naravno da je to mnogo novca i da su današnje zvijezde preplaćene, no brazilski napadač uistinu ima šta da ponudi.

Talentovani Neymar je i u Barceloni briljirao, no početak avanture u Parizu je također impresivan i nakon samo četiri odigrane utakmice Neymar nagovještava otvorenu borbu za MVP  titulu. MVP čega? Lige 1, najprije, a onda ko zna.

Iako za saigrače ima Edinsona Cavanija i od jučer Kyliana Mbappea, koji je debitovao golom i asistencijom u duelu protiv Metza, a koji mogu da u bilo kojem trenutku zabiju pogodak, Neymar drži svoj prosjek od jednog gola i jedne asistencije po meču.

On je, dakle, u prva četiri kola postigao četiri gola, te je upisao četiri asistencije. Osim što pogađa, Neymar stalno razigrava svoje saigrače i, uz nevjerovatnu tehniku i odličan osjećaj za prodor, Brazilac predstavlja jednog od najboljih igrača današnjice. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S njim, Cavanijem, Mbappeom, Draxlerom... Parižani imaju daleko najjači napad u Evropi, a ako budu bar upola svojih prošlosezonskih procenata, rivali nemaju šta da traže protiv bogatog kluba iz francuske metropole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi