Neymar na predstavljanju: Novac nije razlog mog dolaska

Brazilac zvanično u Parizu

Neymar na predstavljanju: Novac nije razlog mog dolaska

Neymar je danas zvanično predstavljen kao novi fudbaler PSG-a. 

On je na predstavljanju rekao kako u Pariz nije stigao zbog novca, već zbog toga što mu je trebao novi izazov u karijeri. 

"Veoma sam sretan zbog novog izazova. Pariz je prelijep grad. Ne mogu opisati šta osjećam u ovom trenutku. Htio sam nešto više, neki veći izazov. Moje srce me je dovelo ovdje. Došao sam u Pariz zbog novih izazova, ne zato što se nisam osjećao kao zvijezda u Barceloni. Osjećao sam se dobro u Barceloni. Moje srce mi je reklo da dođem ovog ljeta u PSG i učinio sam to. Ovo je jedna od najtežih odluka koje sam ikada donio. Želio bih se zahvaliti svim mojim prijateljima u Barceloni. Ostavio sam mnogo dobrih drugova, ali to je fudbal. Već se osjećam kao kod kuće. Imam ovdje dosta drugova koji su sretni što sam došao. Nikada nisam imao motiv da dođem ovdje zbog novca. Veoma sam tužan kada čujem da ljudi misle da sam došao zbog novca. Da sam pratio novac, otišao bih negdje drugo, u neki drugi klub, u neku drugu državu. Nisam još pričao s trenerom gdje bih mogao igrati, odnosno na kojoj poziciji. Samo želim igrati. Osjećam se privilegovanim što ću igrati sa veoma dobrim saigračima. Svi žele igrati pored najboljih i ja sam takav. Donio sam odluku prije dva dana i prvo sam je saopštio treneru Barcelone. Želim se zahvaliti Pastoreu na broju 10, nisam to očekivao. On zaslužuje moj respekt. Naš najveći izazov je Liga prvaka, ali postoje i drugi trofeji. Osjećam se spremno da zaigram sutra, a ako je tako, zašto ne bih zaigrao?", rekao je Neymar na predstavljanju.

S druge strane, predsjednik PSG-a Nasser el-Khelaifi je rekao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Neymar je došao kako bi nam pomogao da ispišemo historiju. Što se mene tiče, on je najbolji igrač na svijetu. Mogu garantovati da Neymar nije došao zbog novca kod nas. Mogao je dobiti mnogo više novca u nekom drugom klubu. Radili smo veoma transparentno kada je u pitanju finansijski fair play od prvog dana. Radimo po svim pravilima. Danas je Neyamr najskuplji, a da li će biti tako za dvije ili tri godine? Siguran sam da ćemo dobiti mnogo više novca nego što smo platili za Neymara. Ono što smo mi uradili kada je u pitanju aktiviranje otkupne klauzule je sasvim regularno, a šta mediji pišu, to me ne zanima. PSG je platio otkupnu klauzulu, ne Neymar, tako da je sve regularno", rekao je Nasser el-Khelaifi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti