Neymar: nema razloga da idem u Evropu ovog ljeta

Neymar: nema razloga da idem u Evropu ovog ljeta

Adnan Beganović

Već duži period mediji nagađaju o sudbini mladog napadača Santosa, a proteklih dana je objavljeno da je Neymar već dogovorio transfer u redove Barcelone gdje će preći još ovog ljeta, no on sam odbacuje tu mogučnost.

Mladi Brazilac punog imena Neymar Da Silva Santos Junior u izjavi za brazilski Globesporte kaže:

"Ne trebam nigdje ići kako bih sticao iskustvo i razvijao se. U Santosu sam već naučio puno važnih stvari i došao do velikih postignuća. Mislim da nema razloga da idem u Evropu već ovog ljeta," kaže Neymar i dodaje:

"Želim nastaviti postizati pogotke u dresu Santosa i pomoći momčadi u osvajanju trofeja. Sve do 2014. godine želim podizati pehare kao igrač Santosa".

Talentovani Brazilac, poručuje da jednostavno voli fudbal.

"Moj cilj nije biti bolji od određenih nogometaša, niti postati najbolji, niti postići najviše golova nakon Pelea. Ne igram nogomet da bih samo bio bolji. Volim nogomet i želim pomoći Santosu i brazilskoj reprezentaciji", zaključio je igrač kojeg već sada porede sa najvećim imenim poput Lea Messija i Cristiana Ronalda.

Neymar je prošle godine proglašen najboljim južnoameričkim nogometašem, a u 16 nastupa za reprezentaciju već je postigao devet golova i tako je dosegao brojku od 100 pogodaka u profesionalnom nogometu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti