Neymar potvrdio svjetsku klasu

Brazl sa 2:0 savladao Škotsku

Neymar potvrdio svjetsku klasu

Reprezentacija Brazila je danas u prijateljskoj utakmici na Emirates stadionu u Londonu savladala Škotsku sa 2:0, a engleski navijači su na djelu mogli vidjeti zašto njihovi klubovi lude za Neymarom.

Mladi 19-godišnji napadač Santosa je odigrao simultanku protiv Škota koji su samo jednom preko Charlieja Adama opasnije zaprijetili Juliju Cesaru, ali je golman Intera bio siguran. Brazilski selektor Manolo Menezes je Škotima suprostavio dosta podmlađen sastav koji je mnogo pokazao.

Osim iskusnih Cesara, Thiaga, Lucija, Elana i Alvesa u početnom sastavu su se našli mladići poput Neymara, Santosa, Lucasa, Jadsona, Ramiresa i debitanta Leandra Damiaa. Od prve minute meča su Brazilci igrali dosta dobro.

Ipak, uprkos velikom broju prilika sve do 42. minute nisu uspjeli savladati Alana McGregora. Tada je bek Fenerbahčea Andre Santos probio lijevu stranu i uposlio Neymara koji matira škotskog golmana i donosi miran odlazak na odmor svojoj reprezentaciji.

U nastavku utakmice Brazil je nastavio u istom ritmu, ali je tempo igre ipk malo opao zbog čestih prekida zbog izmjena. Konačnih 2:0 za Brazil postavio je Neymar u 77. minuti iz penala kojeg je sam izborio. Pored Neymara sve pohvale za današnju igru idu na račun debitanta Leandra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.