Neymar nije mogao biti direktniji, u PSG-u se pitaju čime su sve ovo zaslužili

Neymar nije mogao biti direktniji, u PSG-u se pitaju čime su sve ovo zaslužili

Edmir Škorić

Napadač prvaka Francuske Paris Saint-Germaina, Neymar, rekao je predsjedniku kluba Nasseru Al-Khelaifiju da želi napustiti klub prije zatvaranja prijelaznog roka.

Francuski L'Equipe tvrdi da je brazilski reprezentativac bio veoma direktan i jasan. On je zatražio od rukovodstva kluba da ga pusti ovog ljeta i da karijeru nastavi izvan Pariza. Navodno, želja mu je da se vrati u Barcelonu.

Napominje se da se napadač ne osjeća zaštićeno u Francuskoj, nakon protesta ultrasa u blizini njegove kuće u maju ove godine, ali da to nije jedini problem već da se sam nogometaš ne osjeća sretno u klubu i da više ne želi biti u sjeni Kyliana Mbappea i ostalih zvijezda koje PSG dovodi kao na traci.

Neymar je 2017. iz Barcelone prešao u PSG za 222 miliona eura i još uvijek drži rekord kao autor najskupljeg transfera u nogometnoj povijesti. Od tada je 31-godišnji Brazilac za Parižane upisao 173 nastupa, zabio 118 golova i upisao 77 asistencija.

Neymar ima ugovor do ljeta 2025. godine s klauzulom produženja za još jednu sezonu, ali poput Kyliana Mbappea, također želi da napusti Francusku.

Na povratku Parižana s njihove predsezonske turneje, Neymar je navodno razgovarao sa svojom porodicom i agentom Pinijem Zahavijem, odlučivši da je vrijeme da napusti Ligue 1. Uostalom, Zahavi je jako dobar prijatelj s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom, a transfer guru Fabrizio Romano je prije koji dan baš pisao o tome da se "nešto sprema" i da bi mogla da bude aktivirana još jedna transfer bomba ovog ljeta.

Barcelona je Ousmanea Dembelea bila prisiljena predati PSG-u, a sada bi mogla da vrati igrača koji je svojevremeno sa Lionelom Messijem i Luisom Suarezom činio jedan od najubojitih napada na svijetu.

Neymarova odluka još jedan je problem za PSG, koji se već sedmicama bori sa Kylianom Mbappeom i njegovom odlukom da napusti tim. Mbappe je odlučan ostati do kraja sezone, a onda otići u Real Madrid kao slobodan igrač, pa ga je klub izbacio iz prve ekipe, te mu zaprijetio da će sezonu provesti na tribinama ako ne prihvati odlazak do kraja prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappeova je želja da ide u Real, to svi znaju, ali čelnicima PSG-a je najvažnije da, ako ga već gube, dobiju veliku naknadu za transfer. Ta saga traje već neko vrijeme, spominjali su se razni timovi, razne mogućnosti, no još uvijek je nejasno gdje će naredne sezone biti bivši svjetski prvak. 

S obzirom da ih je napustio i Lionel Messi, koji je ovog ljeta potpisao za Inter Miami, a Mbappe na korak od odlaska, odlu7ak Neymara samo će dodatno zabrinuti vodstvo pariškog kluba, koje može da posumnja u vlastite ambicije i odnose sa igračima.

Top Komentari

Culer
Hehehe. Vrhunski naslov.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi