Neymar s trona skida i velikog Pelea?
FOTO: EPA

Četvrti na listi strijelaca

Neymar s trona skida i velikog Pelea?

Adnan Beganović
Teme:

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera, Neymar, briljirao je u pobjedi Brazila nad Bolivijom (5:0).

Fudbaler Barcelone upisao je dvije asistencije i postigao je pogodak s kojim je na vječnoj listi strijelaca brazilske reprezentacije prestigao legendarnog Zica, te se sada sa 49 pogodaka nalazi na 4. mjestu liste strijelaca.

Ispred Neymara su još samo Romario sa 55 pogodaka, Ronaldo sa 62 i za mnoge najbolji fudbaler svih vremena Pele koji je u nacionalnom dresu postigao 77 pogodaka.

Međutim, sve je izvjesnije da će Neymar s obzirom da ima 24 godine uskoro prestići Romarija i Ronalda, a ukoliko ne bude imao ozbiljnijih povreda i skinut će Pelea s trona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi