Brazil se poigrao sa Bolivijom
Foto: EPA

Pet golova u mreži gostiju

Brazil se poigrao sa Bolivijom

Reprezentacija Brazila je sinoć bila izuzetno inspirisana u susretu sa Bolivijom, koju je savladala s ubjedljivih 5:0.

Na prvi gol se čekalo do 11. minute kada je Gabriel Jesus nesebično uposlio Neymara koji je postigao svoj 49. pogodak za reprezentaciju. Coutinho je u 26. povisio na 2:0, da bi u finišu prvog poluvremena Brazil zabio još dva pogotka i već tada riješio meč.

Prvo je u 39. minuti Filipe Luis pogodio za 3:0, da bi potom Gabriel Jesus veoma lijepo krunisao odličnu akciju i Neymarovo proigravanje. Sjajni fudbaler Barcelone je upisao asistenciju i kod Luisovog gola.

U drugom poluvremenu su Brazilci 'smanjili gas' ali su ipak stigli do petog pogotka. Coutinho je uposlio Firmina koji je pogodio za konačnih 5:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon 9. kola Brazil zauzima drugo mjesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa 18 bodova, dok prvoplasirani Urugvaj ima 19. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi