Neymar u ponedjeljak ili utorak potpisuje za PSG

Prenose svjetski mediji

Neymar u ponedjeljak ili utorak potpisuje za PSG

Svjetski mediji u posljednje vrijeme svakodnevno pišu o mogućem transferu Brazilca Neymara u PSG, a čini se da bi današnje informacije mogle važiti kao potvrda najvećeg transfera u historiji fudbala, a vjerovatno i sporta općenito. 

PSG će aktivirati otkupnu klauzulu u Neymarovom ugovoru koja iznosi 222 miliona eura i, koliko se god nemoguće činilo, izgleda da će do transfera zaista i doći.

Neymar se danas potukao na treningu Barce, a nakon toga je otkazao put u Kinu uz objašnjenje putničke agencije je da Neymar završava transfer. Svjetski mediji sada prenose informaciju da je čak poznat i dan kada će on postati novi fudbaler PSG-a.

Brazilac bi trebao u ponedjeljak ili utorak stići u Pariz gdje će proći ljekarske preglede te staviti potpis na vjerovatno petogodišnji ugovor sa PSG-om nakon čega će postati uvjerljivo najskuplje plaćeni fudbaler u historiji. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Parižani su navodno dogovorili transfer sa njegovim ocem, a on je nagovorio svog sina da ode iz Barce i prihvati ovu ponudu, pa ćemo ga gledati u dresu drugog evropskog kluba. 

Naravno, ovo još uvijek nisu zvanične informacije i vjerovatno mnogi neće vjerovatni da će se transfer zaista dogoditi dok Neymara ne vide u dresu PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije