Neymar u svlačionici saznao za smrt Bryanta, a sada opisao kako je to sve izgledalo

Brazilac se oglasio

Neymar u svlačionici saznao za smrt Bryanta, a sada opisao kako je to sve izgledalo

E. Čaušević

Prije više od dva mjeseca cijeli svijet je bio u šoku nakon što je potvrđeno da je u stravičnoj helikopterskoj nesreći poginuo Kobe Bryant.

Bryant je poginuo u blizini Los Angelesa u padu helikoptera zajedno sa još devet osoba među kojima je bila i njegova kćerka Gianna. Pogibija jednog od najboljih košarkaša svih vremena je uzdrmala svjetsku javnost, te su mnogi bili danima u šoku.

O tome je govorio i brazilski fudbaler Neymar koji je bio među prvima koji je odao počast Kobeju. To je bilo na meču PSG-a i Lillea kada je Neymar na poluvremenu utakmice znao da je njegov prijatelj poginuo.

Nakon toga Brazilac je u drugom dijelu uspio zabiti gol koji je posvetio Bryantu pokazivajući broj 24. Više od dva mjeseca nakon tragičnog događaja Neymar je odlučio pričati o svemu tome.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kobeja sam upoznao u Parizu jer je često dolazio. Imali smo poseban odnos jer je on sjajan čovjek i svijet je zaista mnogo izgubio. Njegova smrt me baš potresla jer smo imali mnogo toga zajedničkog kao sportisti. Posvetio sam mu taj gol, ali sam i tada bio u velikom šoku zbog svega. U svlačionici na poluvremenu su nam rekli šta se desilo i bili smo svi u šoku. Vjerovali smo prvo da se neko šali, ali nažalost nije bilo tako", priznao je Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi