Zico: Neymar mora biti profesionalac kao Messi i Rolando

Brazilska legenda

Zico: Neymar mora biti profesionalac kao Messi i Rolando

Brazilska legenda Zico smatra kako njegov sunarodnjak Neymar mora biti veći profesionalac  kako bi došao na nivo Lionela Messija ili Cristiana Ronalda.

Zico smatra da je Neymar vrhunski igrač, ali da je ipak manje posvećen fudbalu za razliku od dvojice najboljih svjetskih igrača u posljednjih 10-ak godina.

"Zaista volim Neymara, njegov način igre je nevjerovatan. Ali, mora biti veći profesionalac kao što su to Messi ili Ronaldo, koji žive za fudbal", kaže Zico za Gazzetta dello Sport i dodaje:

"Neymar ima mnogo stvari koje ga ometaju. Razgovarao sam s njim nedavno i rekao mu da mora biti veći profesionalac. On sada ima 28 godina i nalazi se u timu kao što je PSG. Oni mogu osvojiti Ligu prvaka. Mnogo će zavisiti od njegovog kvaliteta, ali kroz čitav turnir, ne samo u jednoj utakmici. On sada ima više iskustva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Neymar u posljednje vrijeme trpi teške kritike od strane navijača pariškog kluba, posebno zbog toga što sumnjaju kako namjerno smišlja povrede kako bi mogao otići u rodni Brazil na karneval, sestrin rođendan itd. Također, zamjeraju mu i stalne zabave na svoj rođendan. On tih dana gotovo nikada ne igra jer je 'povrijeđen'.

Top Komentari

jasmin1989
Zivio Rolando
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi