Neymar udario igrača Marseillea, a onda pljuštao s optužbama: "Za rasizam nema kazne?"

Brazilac dobio crveni karton

Neymar udario igrača Marseillea, a onda pljuštao s optužbama: "Za rasizam nema kazne?"

E. Čaušević

Nevjerovatnu utakmicu večeras smo gledali u Parizu gdje su igrali PSG i Marseille.

Marseille je uspio da slavi sa minimalnih 1:0 protiv ljutog rivala, ali meč su obilježile nevjerovatne varnice na terenu od samog početka, te tuča igrača u finišu ove nestvarne utakmice.

Naime, sve je počelo kada je Paredes faulirao Benedeta, a onda je nastao haos. Kurzawa i Amavi su se potukli, dok je Neymar udario Lopeza. Sudija je potom pokazao pet crvenih kartona i to Paredesu, Neymaru, Kurzawi, Benedetu i Amaviju.

Neymar je crveni karton dobio kada je sudija gledao VAR, te je vidio šta je uradio. No, Brazilac se nije mogao pomiriti s tom odlukom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dok je izlazio s terena Neymar je odlučio da se obrati četvrtom sudiji i pita ga zbog čega igrač Marseilla nije dobio crveni karton jer je ga je, kako kaže Neymar, vrijeđao na rasnoj osnovi.

Top Komentari

Maestro
Padavičar umaženi a za tvoje stimuliranje cijelu utakmicu i provociranje ima li za to kazne
8 6
kukuruz
Curica se uvrijedila
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi