Neymar: Uvijek sam htio biti poseban, ali 222 miliona eura su previše

Najskuplji fudbaler svih vremena

Neymar: Uvijek sam htio biti poseban, ali 222 miliona eura su previše

Brazilski fudbaler Neymar je prošlog ljeta uzdrmao svijet spektakularnim transferom iz Barcelone u PSG, kojim su porušeni svi rekordi ali i podignuta ljestvica za svaki naredni na fudbalskoj pijaci.

PSG je za Neymara platio 222 miliona eura obeštećenja što su mnogi procijenili kao previše, čak i sam Brazilac koji je iskreno priznao da nije previše sretan zbog činjenice da je najskuplji igrač u historiji fudbala.

"Nisam ponosan na cijenu svog transfera. To je samo novac, ali ne mogu protiv toga. Lično bih platio manje za sebe", priznao je Neymar, te dodao:

"Od najranijih dana, od trenutka kada sam počeo trenirati fudbal, želio sam biti poseban. Možda zvuči kao stereotip, ali svakim novim danom želim biti još bolji".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar premijernu sezonu u PSG-u neće pamtiti po najboljem budući da je njen dobar dio propustio zbog povrede. Uprkos tome, uspio je na 30 odigranih utakmica postići 28 golova uz 16 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi