UEFA donijela odluku: PSG mora prodati igrača, Roma mirna

Financijski fair-play

UEFA donijela odluku: PSG mora prodati igrača, Roma mirna

Edmir Škorić
Teme:

Francuski prvak PSG neće biti kažnjen od strane Unije evropskih nogometnih asocijacija (UEFA) zbog kršenja financijskoj fer-pleja.

Još u septembru prošle godine je UEFA otvorila istragu protiv PSGa nakon dovođenja Neymara iz Barcelone za više od 200 miliona funti.

Ipak, danas je odlučeno da klub neće snositi nikakve posljedice, ali će biti praćena situacija oko transfera Kyliana Mbappea iz Monaca, koji je došao na pozajmicu, pa će na kraju sezone biti otkupljen njegov ugovor.

Međutim, do kraja mjeseca Parižani moraju da prodaju jednog igrača za oko 60 miliona eura kako bi okončali ovaj slučaj i mirno ušli u novu sezonu, a po svemu sudeći prodat će Goncala Guedesa, mada nije isključeno da ode i neko poput Draxlera ili Di Marije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Što se Rome tiče, ona je slobodna, baš kao i Krasnodar, Lokomotiv Moskva, AS Monaco, Zenit, dok je Inter i dalje uz Fenerbahče i Trabzonspor u određenim problemima i morat će u narednom periodu da se riješi nekih igrača kako bi postigli dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi