Neymar već izabrao novog trenera PSG-a?

Emery sve bliže otkazu

Neymar već izabrao novog trenera PSG-a?

E. Čaušević

Iako je PSG ljetos doveo nekoliko velikih pojačanja u lovu na titulu Lige prvaka u prvom meču osmine finala poraženi su sa 3:1 od aktuelnog prvaka Real Madrida.

Od Parižana se mnogo više očekivalo u prvoj utakmici na Santiago Bernabeu i jasno je da ih sada očekuje veoma težak zadatak u revanšu. PSG mora stići prednost od 3:1 i to protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope.

Mnogi su nakon meča za poraz okrivili Unaija Emeryja i smatraju da španski stručnjak nije dorastao izazovu u PSG-u. Nakon što je prošle godine PSG šokantno ispao od Barcelone fudbalska javnost vjeruje da je Emery već tada trebao dobiti otkaz.

Ukoliko PSG ne prođe Real jasno je da će Emery ovaj put teško izbjeći otkaz. Kako pišu mediji u Francuskoj Neymar je pričao s čelnicima kluba i izrazio želju da Jose Mourinho preuzme tim od naredne sezone. Ipak, portugalski stručnjak je tek produžio saradnju sa Manchester Unitedom i teško je očekivati da će tako lako doći u PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi