Tri zvijezde PSG-a razočarane trenerom Emeryjem

Nakon poraza od Real Madrida u Ligi prvaka

Tri zvijezde PSG-a razočarane trenerom Emeryjem

Poraz od Real Madrida u prvom duelu osmine finala Lige prvaka predstavljao je veliki udarac za PSG. Pred Parižanima je sada težak zadatak da u revanšu anuliraju pobjedu Reala od 3:1 iz prvog susreta i pokušaju doći do naredne faze takmičenja.

Trener Unai Emery je imao nekoliko, pomalo, začuđujućih poteza na Santiago Bernabeu, a nakon poraza mu se ozbiljno trese stolica. Njegovim potezima su razočarana i trojica fudbalera, a njima sigurno ne bi teško pao otkaz španskog stručnjaka.

PSG je, ipak, dobro igrao većim dijelom utakmice u Madridu, pa i poveo sa 1:0 preko Rabiota. Međutim, Real je do poluvremena izjednačio na 1:1, a igra Parižana se potpuno raspala u finišu utakmice, pa su Kraljevi uspjeli stići do potpunog preokreta, a zatim i pobjede od dva gola razlike.

Trener Emery se nakon poraza našao u neugodnoj situaciji, a prema pisanju Marce Edinson Cavani, Angel di Maria i Thiago Silva su izuzetno ljuti na svog šefa struke nakon poraza od Ronalda i društva.

Prije same utakmice Emery je priredio veliko iznenađenje svima, pa i navijačima svoje ekipe, kada je poslao kapitena Thiaga Silvu na klupu, a u prvih 11 uvrstio "omladinca" Presnela Kimpembea. Brazilac se, navodno, teško pomirio sa ovakvom odlukom trenera PSG-a, te je izuzetno frustriran zbog dešavanja na Santiago Bernabeu.

Slično kao i Silva, frustriran je i Angel di Maria koji je meč protiv Reala odgledao sa klupe, uprkos tome što je samo nekoliko dana ranije upisao hat-trick u pobjedi PSG-a nad Sochauxom (4:1).

Emeryjeve odluke nisu impresionirale ni napadača Parižana Edinsona Cavanija, s obzirom da je on zamijenjen u 66. minuti. Umjesto njega je tada u igru ušao defanzivac Meunier, a do kraja susreta se pokazalo da je ova izmjena imala izuzetno negativan uticaj na igru Paris Saint-Germaina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šta fudbaleri PSG-a misle o izvedbi svoje ekipe protiv Reala najbolje je pokazala izjava strijelca jedinog gola Parižana Rabiota koji je nakon utakmice poručio:

"Veoma sam ljut. Dobro je postići osam golova Dijonu, ali u ovakvim utakmicama mi moramo praviti razliku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi