Neymar večeras debituje za Barcelonu

Protiv Lechije u Gdanjsku

Neymar večeras debituje za Barcelonu

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski nogometni reprezentativac i mlada zvijezda Barcelone, Neymar, mogla bi upisati večeras zvanični nastup u dresu Katalonaca.

Neymar je ovog ljeta za 57 miliona eura iz Santosa prešao u Barcelonu, a u ponedjeljak je odradio prvi trening od dolaska u Kataloniju. Zbog Kupa konfederacija imao je produženi odmor pa je propustio neke od prijateljskih utakmica svog novog kluba.

On je, između ostalih, propustio poraz od Bayerna, ali u utorak navečer trebao bi debitovati protiv poljske Lechije u Gdanjsku.

Neymar će se pridružiti 21 igraču Barcelone koji su se vratili iz Njemačke i Norveške, izuzev Javiera Mascherana, koji će ostati u Barceloni. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za prijateljsku utakmicu sa Lechijom konkuriraju Pinto,  Oier, Montoya, Bartra, Adriano, Song, Sergi Roberto, Dos Santos, Messi, Tello, Neymar, Sergi Gomez, Planas, Joan Roman, Dani Nieto, Bagnack, Samper, Ilie, Patric, Dongou, Espinosa i Kiko Femenia. 

Barcu će i ovaj put voditi pomoćni trener Jordi Roura, obzirom da Gerardo Martino neće dolaziti u Gdanjsk. U Barceloni dorađuje određene detalje za nastavak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.