Neymar više od godinu dana bio van terena zbog povreda

Nije još uvijek ostvario cilj zbog kojeg je došao u Evropu

Neymar više od godinu dana bio van terena zbog povreda

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar zadobio je povredu zadnje lože u prijateljskoj utakmici između Brazila i Nigerije.

Neymar je nakon svega 12 minuta morao napustiti teren jer je imao problema sa zadnjom ložom. To je sigurno veliki udarac za Brazilca koji se tek nedavno vratio na teren, a sada ga ponovo očekuje pauza.

Iz PSG-a su potvrdili da će Neymar van terena biti najmanje mjesec dana jer se radi o povredi zadnje lože. Od dolaska u PSG ovaj igrač je postao pravi peh kada su u pitanju povrede, te je u obje sezone po nekoliko mjeseci odsustvovao s terena.

Neymar je od dolaska u Evropu imao jasan cilj, a to je da postane najbolji igrač svijeta. Neke stvari mu nisu išle u prilog iako je odlično igrao u Barceloni, a najveći razlog za to su sjajne forme Messija i Ronalda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, nakon toga otišao je u PSG kako bi izašao iz Messijeve sjene, ali su ga povrede u potpunosti poremetile. Francuski mediji objavili su da je Neymar od dolaska u Evropu van terena bio više od godinu dana zbog problema s povredama.

Tačnije, od ljeta 2013. godine Neymar je van terena bio čak 469 dana, odnosno godinu dana i tri mjeseca. Sve je bliže brojci od 500 dana, te sigurno da to itekako kvari njegove planove da s trona sruši Messija i Ronalda.

Top Komentari

K79
i tako će do kraja karijere
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi