Neymar: Želim da moje ime bude upisano u historiju Barce

Mladi Brazilac nakon dolaska u katalonski klub

Neymar: Želim da moje ime bude upisano u historiju Barce

Teme:

Mladi Brazilac Neymar, jučer se priključio ekipi Barcelone, a nakon predstavljanja navijačima ovaj igrač je prisustvovao svojoj prvoj press konferenciji u katalonskom klubu.

Neymar je bio presretan što se priključio ovoj ekipi te je istakao kako mu se ispunio san.

"Veoma sam zahvalan što imam priliku da igram sa toliko sjajnih igrača kojim sam se divio otkad sam bio dječak. Svi Barcini igrači - Messi, Xavi, Iniesta - to je novi dio mog života. Veoma sam sretan, bilo je zaista emotivno istrčati na teren Nou Campa. Navijači su mi aplaudirali i morao sam zadržavati suze", rekao je Neymar te je dodao:

"Živim san, ali ne onaj san odraslog Neymara nego Neymara kao dječaka. Želim da moje ime bude upisano u historiju Barce"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi Brazilac se posebno osvrnuo na Messija i odabir Barcelone ispred Real Madrida.

"Ja lično nisam koncentrisan na to da budem najbolji igrač na svijetu. Najbolji igrač svijeta je ovdje - to je Lionel Messi. Sretan sam i nadam se da ću mu pomoći da ostane najbolji igrač svijeta. Nadam se da ću se brzo prilagoditi. To su dva velika kluba, u to nema sumnje. Sretan sam jer su oba kluba htjela da me dovedu, ali ja sam pratio svoje srce i sada sam ovdje. Dobijali smo i bogatije ponude, ali nije novac nije bio presudan", zaključio je Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije