Neymara baš briga za PSG, otkrivena posebna klauzula u ugovoru
Foto: EPA

Ne želi biti u Parizu

Neymara baš briga za PSG, otkrivena posebna klauzula u ugovoru

M. Šljivak

Najskuplji fudbaler svijeta Brazilac Neymar ne brine previše za PSG.

Sjajni fudbaler trenutno se u Brazilu oporavlja od povrede metatarzalne kosti koja ga je odvojila od terena do kraja sezone i dok traje oporavak Neymar se veoma dobro zabavlja.

Kako navodi El Pais, rukovodstvo kluba je od Brazilca nedavno zatražilo da se vrati u Francusku kako bi tu nastavio sa oporavkom, ali on je to odbio.

Nisu ga uspjeli nagovoriti da dođe u Pariz, propustio je i proslavu osvajanja titule prvaka, što su mu mnogi zamjerili, ali iz rukovodstva PSG-a očigledno nisu imali hrabrosti da mu izreknu neku kaznu.

Također, El Pais tvrdi kako bi Neymar u Parizu mogao provesti još samo jednu sezonu. Došli su do podatka da u njegovom ugovoru postoji klauzula po kojoj od 1. septembra 2018. godine može otići za manje novca nego što bi PSG mogao dobiti ako bi ga odlučio prodati ovog ljeta.

Međutim, ta cifra i dalje nije manja od 300 miliona eura. To bi moglo značiti da bi se mogle ostvariti priče o novom velikom transferu brazilskog velemajstora u ljeto 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odavno se spominje mogućnost njegovog odlaska u redove madridskog Reala što sudeći prema ovoj klauzuli nije nemoguća opcija.

Neymar je u prvoj sezoni sa PSG-om postigao 28 pogodaka u 30 odigranih utakmica.

Top Komentari

EdinGR
Svaka čast Neymaru, veliki je igrač, ali ne i najveći trenutno! Lud je onaj koji dadne više od 90mil za bilo kojeg igrača na svijetu. Tu cifru jedino mogu dostići i opravdati Messi i Ronaldo, ali ne u ovim godinama. Važno je istaći da je Ronaldo došao kao najbolji fudbaler svijeta u Real za 94mil. prije 9-10 god kada je imao 23-24 tako nešto?! A dati veću cifru za igrača koji ima 26 god to je ludo, iako nema sumnje da će poslije ove dvojice upravo Neymar biti jedinica svijeta, naravno, ukoliko ne dodje "neki novi Ronaldo ili Messi".
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije