Neymarov show dovoljan za pobjedu Barcelone
Foto: Twitter

Juventus nemoćan protiv raspoložene Barce

Neymarov show dovoljan za pobjedu Barcelone

Barcelona je na krilima sjajnog Neymara uspjela savladati Juventus rezultatom 2:1 u okviru Međunarodnog kupa šampiona.

Na utakmici odigranoj u SAD-u smo mogli gledati dva dosta različita poluvremena. Prvo je bilo dosta zanimljivije, ali je i proteklo u dominaciji Barcelone, dok je u drugom Juventus "povezao" konce i uspio stići barem do utješnog gola.

Kada je u pitanju prvo poluvrijeme, Barca je držala sve u svojim rukama. Istina Stara dama je igrala u nešto izmijenjenom sastavu, ali svejedno Barca potpuno dominira.

Katalonci stvaraju nekoliko sjajnih prilika, a nakon sjajne akcije, Paco Alcacer asistira Neymaru za 1:0.

I u 26. minuti ponovo Neymar - Brazilac prima pas u kaznenom prostora Juventusa, a zatim vara nekoliko igrača zadnje linije Stare dame i postiže zaista sjajan pogodak za 2:0.

Nakon odmora ipak nešto drugačija slika na terenu. Kada je Juventus u pitanju u igru ulaza najveće zvijezde i odmah uspostavljaju ravnotežu na terenu. S druge strane igru napušta veliki broj standardnih prvotimaca Barce, a priliku dobijaju mlađi igrači.

Prvu pravu priliku za Juventus imao je Dybala u 62. minuti kada njegov udarac sjajno brani mladi golman Barce Adrian Ortola. Mladi golman skreće loptu u korner, a upravo nakon udarca iz ugla Chiellini se najbolje snalazi u skoku i pogađa za 2:1.


Veliku šansu propustio je i Gonzalo Higuain u 76. minuti kada njegov udarac s 10-ak metara odlazi visoko iznad gola.

Barca je u drugom poluvremenu prijetila uglavnom preko Luisa i Denisa Suareza, te preko mladog Carlesa Alene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je, na kraju, uspjela zadržati prednost i slaviti pobjedu nad Juventusom.

Miralem Pjanić je u igru ušao početkom drugog poluvremena kada je zamijenio Claudija Marchisija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi