Neymarov show na Parku prinčeva: Visoka pobjeda PSG-a
Foto: EPA

Toulouse nemoćan protiv Parižana

Neymarov show na Parku prinčeva: Visoka pobjeda PSG-a

Neymar je konačno debitovao na Parku prinčeva i odmah dao veliki doprinos pobjedi PSG protiv Toulousea rezultatom 6:2.

PSG je prvi zaprijetio, prvo je u 12. minuti Rabiot glavom šutirao pored gola, da bi u 14. minuti Neymar pogodio prečku.

Ipak, gosti prvi dolaze do gola. U 18. minuti Max Gradel, koji je prije nekoliko dana stigao u Toulouse iz Bournemoutha, sjajno pogađa s vrha šesnaesterca i donosi prednost svojoj ekipi.

Domaćine ovaj gol nije previše zabrinuo pa su nastavili furiozno, baš kako su i počeli. Prijetili su redom Di Marija, Neymar i Rabiot, da bi konačno u 31. minuti Neymar pokupio jednu odbijenu loptu i poravnao rezultat.
Samo četiri minute kasnije Adrien Rabiot sjajno kombinuje s Neymarom, te potom upućuje odličan udarac i dovodi PSG u vodstvo od 2:1.

Drugo poluvrijeme protiče slično kao i prvo, PSG napada, a Toulouse pokušava nešto napraviti iz kontri.

U 70. minuti PSG ostaje s deset igrača nakon što je Verratti dobio drugi žuti karton, ali ni činjenica da su Parižani imali igrača manje nije puno pomogla Toulouseu.

Igrala se 74. minuta kada fudbaler gostiju Delort napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač najstrožije kazne je bio Cavani.

Toulouse ipak uspijeva smanjiti prednost domaćina i to u 78. minuti preko Julliena koji je iskoristio odlično ubacivanje iz ugla.

Kada je publika pomislila da bi na Parku prinčeva mogla gledati neizvjesnu završnicu, PSG je s dva brza gola, riješio sve dileme oko pobjednika.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prvo je u 82. minuti, na asistenciju Di Marije, pogodio Pastore, da bi samo dvije minute kasnije Kurzawa, nakon kornera kojeg je izveo Neymar, postigao fantastičan gol za 5:2.


A onda šlag na tortu, svoju sjajnu partiju Neymar je krunisao u 92. minuti. Brazilac je napravio dar-mar u šesnaestercu Toulousea i pogodio za konačnih 6:2.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi