"S novcem uloženim u Neymara, naš klub bi živio 15 godina"

Trener Toulousa Pascal Dupraz

"S novcem uloženim u Neymara, naš klub bi živio 15 godina"

D. Rakanović

Fudbaleri Toulousa u trećem kolu Ligue 1 idu na teško gostovanje PSG-u.

Trener Toulousa Pascal Dupraz je istakao da će mu protiv PSG-a biti čast sjediti na klupi najmlađe ekipe u prvenstvu. 

"Kliše je da je dobro igrati protiv velikih klubova na početku sezone. Svejedno vam je kada igrati, uvijek ćete dobiti svoju priliku. Tako je bilo i protiv Monaca. Izgubili smo jer nismo iskoristili svoje prilike", rekao je Dupraz i dodao: 

"Protiv PSG-a biće mi čast sjediti na klupi najmlađe ekipe prvenstva. Dolazak Neymara je velika stvar za francuski fudbal. Nisam nimalo ljubomoran, pa neka i u nedjelju pokaže što zna."

Dupraz je istakao da njegova ekipa ide na pobjedu u ovom meču.

"Naravno mi idemo pobijediti, ništa nije nemoguće. PSG će biti prvak Francuske, ali nama vrijedi pokušati", poručio je Dupraz. 

Trener Toulousa uporedio je transfer Neymara sa svojim klubom. 

"Ljudi zaboravljaju da je naš godišnji budžet 32 miliona eura. S novcem kojim je kupljen Neymar i platom koju će u pet godina dobiti u PSG-u mi bi kao klub mogli živjeti 15 godina", rekao je Dupraz.

Utakmica između PSG i Toulousa je na rasporedu u nedjelju od 21 sat. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi