Nezapamćene mjere sigurnosti pred večerašnji duel na La Bomboneri

Boca i River igraju revanš

Nezapamćene mjere sigurnosti pred večerašnji duel na La Bomboneri

E. Škorić

Kao i obično, nije sigurno u Buenos Airesu kada se sprema meč Boce i Rivera.

Boca Juniors večeras u dva sata i 30 minuta iza ponoći dočekuje River Plate u revanšu polufinala Cope Libertadoresa i morat će da 'pogine' za prolaz jer ima dva gola zaostatka iz prvog dijela, koji je pripao Riveru rezultatom 2:0.

Velike mjere osiguranja najavljene su prije ovog duela, a autobus sa igračima Rivera će tokom vožnje kroz Buenos Aires na putu do La Bombonere pratiti 50 policajaca na motorima te dva helikoptera, a rutu će štiti i 3.000 postavljenih policajaca.

Podsjećamo da je prošle godine autobus s igračima Rivera bio meta bijesnih navijača Boce, zbog čega se revanš finala Cope morao igrati u Madridu, a River je s 3:1 nakon produžetaka došao do trofeja.

Postoji strah da će i večeras biti ružnih scena, no pojačane su mjere sigurnosti upravo s ciljem da se ponovi scenarij iz 2018. godine.

River je rekoder s 36 naslova prvaka Agentine, a Boca ih ima 33 i još dugo godina ćemo gledati okršaje ljutih rivala, koji vode bitke i u domaćem takmičenju, ali i za prevlast u Južnoj Americi.

Boca je postavljena za blagog favorita jer igra kod kuće, no River će opasno da prijeti iz kontri. Kompletnu ponudu s najboljim kvotama pogledajte OVDJE.

Top Komentari

DeleteTheElite
"Podsjećamo da je prošle godine autobus s igračima Rivera bio meta bijesnih navijača Boce, zbog čega se revanš finala Cope morao igrati u Madridu, a River je s 3:1 nakon produžetaka došao do trofeja." Novinaru nije autobus sa igracima Rivera nego Boce ispred Monumentala od strane Riverovih navijaca. Ko vas zaposljava takve neznalice
2 2
VelaHavle
Hahahaha aa novinara debila pejgambere boze... napadnut autobus sa igracima Boce, on pise Rivera.. sam ponudi otkaz ko nas selektor Zuti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi