Nezapamćeno poniženje katalonskog velikana: Bayern rasturio Barcelonu!
Nevjerovatan meč pružio je Bayern u četvrtfinalu Lige prvaka (Foto: EPA)

Bayern u polufinalu Lige prvaka

Nezapamćeno poniženje katalonskog velikana: Bayern rasturio Barcelonu!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern pobijedio je Barcelonu sa 8:2 i ostvario je plasman u polufinale Lige prvaka.

U zaista nevjerovatnom meču sve je bilo gotovo nakon pola sata igre, a u tih pola sata smo gledali jedan od najboljih mečeva u posljednjih nekoliko godina.

Bayern je poveo iz prvog napada. Igrala se četvrta minuta kada je Thomas Muller zabio za 1:0, ali se Barca odmah vraća autogolom Davida Alabe u sedmoj minuti za 1:1.

Potom je Messi pogodio stativu, Bayern je imao dobre šanse, zatim ponovo Messi na drugoj strani gađa pravo u Neuera, a zatim od 22. do 31. minute slijedi Bayernov spektak.

U 22. minuti Ivan Perišić zabija za 2:1, zatim Serge Gnabry pogađa za 3:1 u 28. minuti, a u 31. je već bilo 4:1 kada svoj drugi gol postiže Thomas Muller.

Mogao je u međuvremenu i Robert Lewandowski da zabije gol, ali promašio je za njega netipičan zicer, da bi se nakon četvrtog gola igra malo smirila i do kraja prvog dijela nismo vidjeli velike šanse, pa se na odmor otišlo uvjerljivim vodstvom Bayerna (4:1).

Golom Luisa Suareza u 57. minuti Barcelona dolazi do 4:2 i malo se vraća u meč. Ipak, slavlje je bilo kratkotrajno jer je šest minuta kasnije Bayern zabio i peti put večeras.

Nestvarni Alphonso Davies je protutnjao kroz odbranu Barce, poslužio je Kimmicha, a ovaj zabija za 5:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije Barceloni više bilo povratka u meč. Pokušavao je Setien određenim izmjenama nešto napraviti, ali na kraju od toga nije bilo ništa, već je Barcelona odigrala meč za zaborav.

U posljednjih deset minuta još tri gola u mreži Ter Stegena. Prvo je na 6:2 povećaoo Lewandowski, a zatim i dva puta Coutinho za katastrofalnih 8:2.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Gdje su oni sto su govorili ako Messi bude raspolozen .... Boze mili, pa ovo je nemoguce, rastavise ih na atome! Ovo samo Bayern moze!!! Mia san mia
42 4
realno_govoreci
Maestro Spavas li mirno :))))))) Jesu li sudije pomogle Bajernu?
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti