Nezaustavljivi Andrija Stipanović

Fantastičan meč Stipanovića

Nezaustavljivi Andrija Stipanović

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora pregazili su Bešiktaš 98:75 u susretu 19. kola turske TBL lige, a ponovo je fantastičnu partiju pružio bh. reprezentativac Andrija Stipanović.

Odlično Trabzon ulazi u meč. Već sredinom prve dionice su stekli 15 poena prednosti (23:8), da bi nakon prve četvrtine imali 11 poena razlike (29:18).

Bez većih problema tim Nenada Markovića održava prednost tijekom druge dionice. Nisu dopuštali Bešiktašu da se vrati u susret, a na odmor se otišlo sa 11 poena prednosti u korist domaćeg tima (48:37).

Nastavak susreta donosi još bolju igru Trabzonspora. Prednost se povećavala iz napada u napad, a nakon 30 minuta igre već je bilo 21 razlike, 73:52.

Mirno su izabranici Nenada Marković priveli meč kraju, te su stigli do važne pobjede u borbi za plasman u doiGravanje.

Andrija Stipanović je ponovo odigrao fantastičan meč. Ubacio je 24 poena, te je imao osam skokova za 23 minute na parketu uz samo jedan promašen šut iz igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.