Nezaustavljivi Krpić i majstorija Arežine za trijumf Željezničara u Ugljeviku
Tim sa Grbavice je ponovo prikazao odličnu igru i zasluženo su upisali nova tri boda

Zvijezda 09 nemoćna protiv Plavih

Nezaustavljivi Krpić i majstorija Arežine za trijumf Željezničara u Ugljeviku

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara savladali su kao gosti u Ugljeviku ekipu Zvijezde 09 rezultatom 1:3 i tako su došli do druge uzastopne pobjede u prvenstvu.

Tim Milomira Odovića je odigrao još jednu jako dobru utakmicu, igrači su bili rastrčani i na kraju su zasluženo odnijeli tri boda u Sarajevo.

Otvoreno su oba tima ušla u meč, ali je Željezničar prvi stvorio prave šanse. U sedmoj minuti Zec je u odličnoj šansi, ali je Erić fantastično odbranio. Nastavak akcije donosi pokušaj Veselinovića, ali Erić je ponovo siguran.

Kontrolisao je Željo igru u tim trenucima. Imala je doduše i Zvijezda 09 nekoliko opasnih napada, ali u 19. minuti Plavi sa Grbavice dolaze do vodstva. Pavić je odlično ubacio sa lijeve strane, a Sulejman Krpić spektakularno glavom pogađa za 0:1.

Željo je u posljednjih deset minuta prvog poluvremena žestoko napao Zvijezdu. Redale su se šanse pred golom Erića, Stevanović je spektakularnim udarcem pogodio prečku, da bi zatim u nastavku akcije golman domaćih skinuo zicer Krpiću.

Potom je i Veselinović šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali njegov udarac odlazi preko gola. Domaći su prijetili samo preko Husića, no i on je neprecizan i na odmor se otišlo vodstvom Željezničara od 0:1.

Nastavak također donosi jako dobar meč, a Željo u 53. minuti dolazi i do drugog gola. Ovog puta ubacuje Stevanović, a Krpić je na pravom mjestu za 0:2.

Činilo se tada kako domaći ne mogu ništa, ali u 64. minuti Veselinović pravi penal. Krajišnik je precizan i pogađa za povratak domaćih u meč (1:2).

Odović je potom izmjenama uspio da malo umrtvi meč. Zvijezda 09 je imala kontrolu lopte, ali do prave šanse nisu lako dolazili. 

Do kraja je Željo ipak završio posao u ovom meču. Rezervista Filip Arežina je prekrasnim golom iz slobodnjaka u 86. minuti postavio konačnih 1:3.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Zvijezda 09 - Željezničar 1:3 (Krajišnik 64'p / Krpić 19', 53', Arežina 86')

ZVIJEZDA 09: Erić, Krajišnik, Husić, Huseinbašić, Tojčić, Asentić, Filipović, Osmanagić, Vojinović, Škahić, Babić.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević, Bogičević, Šabanadžović, Veselinović, Rodin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi