Odović: Dužni smo da odigramo dobru utakmicu

Plavi gostuju Zvijezdi

Odović: Dužni smo da odigramo dobru utakmicu

E. Škorić

Željezničar će u nedjelju igrati protiv Zvijezde 09, a u taboru Plavih nadaju se novoj pobjedi.

Željo je proteklog vikenda savladao Zrinjski u derbiju s 2:0, a prije duela sa Sarajevom ima gostovanje kod novog premijerligaša.

"Nepoznanica mi je, iako ja poznajem neke igrače. Znamo kakva je ekipa otprilike, ali volio bih da sam je gledao, lakše je sve. Bez obzira na to mi smo dužni da odigramo dobru utakmicu, da pokušamo u kontinuitetu kvalitetno igrati i doći do dobrog rezultata. Sam koncept ove sedmice rada je bio da ih prvo odmorimo, to smo i učinili, a poslije toga smo intenzivnije radili, jer sam imao u vidu da u srijedu opet igramo protiv Sarajeva, pa onda u nedelju. Tri utakmice u sedam dana. Mislim da smo se dobro pripremili, ali naravno treba razmišljati samo o ovom prvom meču", rekao je Milomir Odović za zvaničnu stranicu kluba, pa je dodao:

"Vjerovatno su igrači bili umorni. Igrali su non stop. Vrlo nezgodno je pripremati ekipu, a rano igrate u Evropi, a imate imperativ prolaska jednog ili dva kola. To se nama dogodilo. Malo smo pokušali ove sedmice da utičemo na te stvari. Nadam se da jesmo. Manje je bio pristup na igri, a više na duelu, trčanju, tako da ćemo vjerovatno popraviti i taj segment igre. Dovoljno je ovo dobra ekipa. Istina, da je bilo više vremena puno bi bolje bilo, ali nema problema. Igrači su na pravi način odgovorili protiv Zrinjskog, sada im treba zadržati takav pristup, takav fokus, i onda će nadam se sve dobro biti".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi